HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

'Hey, Not Too Rough' 1.1

2008.05.02. 17:28 lvl

Tesztelgetem a DoomRL új verzióját, és ugyan pont ebből nincs sok teteje travelogue-ot írni, esemény állt a házhoz: belebotlottam életem első unique stukkerjába. Nem is akármelyikbe.

Ezek után már érdekel, mire (és meddig) viszi @ (aki RNG jóvoltából az Adam Ring névet kapta). Nem utolsósorban pedig képtelenség elég reklámot csapni a legjobb roguelike remake-nek. Ever.

[Vigyázat! Spoilers ahead.]

 

Az Istenek fegyverzete

A történelmi eseményre a Hell's Armory speciális pályán került sor (ahol számtani esély is volt rá). A unique-okat a You feel there is something really valuable here! harangozza be. Egyébként már most meglepően sok van belőlük, és java részük az id soft eredeti Doom-univerzumán kívülről (néha egészen meglepő forrásokból) került ide.

A szóban forgó darab: a Grammaton Cleric Beretta például az Equilibriumból ismerős.

Az eddig vezető játék párját ritkítóan gyér és sivár volt. Fegyver alig került az utamba (például a már a korai szinteken főszereplő shotgun-félékből az egylövetű bodzapuskán kívül egyetlen egyet sem találtam), ezért sok, stratégiai kincseket őrző különleges pályát ki kellett hagynom (rakétavető híján a Wall például egyszerűen szóba se jöhetett).

A Grammaton Cleric Beretta ezt a konkrét problémát ugyan nem oldja meg, a chaingunt viszont háromféle üzemmódjával (single/semi-auto/full auto) tökéletesen kiváltja, és a lőszert is jobban kíméli. A játék második felétől úgyis vészesen kezd fogyni a 9mm-es töltény.

Ugyanakkor megszaporodnak a komolyabb tűzerőt igénylő ellenfelek (Arachnotron, Hell Knight, Baron of Hell, és az előző karaktert lealázó Mancubusok), úgyhogy következő rövid távú életcélom a plasma rifle.

Lássuk..

Trait-lista:

A posztkép a Sn4xxor's Pit oldalról származik (és a Quake 2 rakétavetőjét ábrázolja).
Gun Kata a Wikipedián.


dlvl spec [Hell's Armory]   clvl 5
character dump N/A

Szólj hozzá!

Címkék: doomrl travelogue ch adam ring equilibrium

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr29451264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása