HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.09.02. 14:15 lvl

.. az úgy volt, hogy tegnap délelőtt a szolgáltató engem sem engedett be, délutánra meg a nyakamba szakadt a munka, és ez tart ma is. Roguelike-hírek, késve és suttyomban.

Eseményhorizont:

  • Csinnadratta és evoé: kitűzetett az első nemzetközi roguelike találkozó helyszíne és időpontja. Az esemény tervezési fázisban az RGRD Meeting 2008 néven futott (így is adtam hírt róla). Na ez kuka, most a (minden bizonnyal) jobban csengő First International Roguelike Development Conference: Berlin 2008 titulushoz kell hozzászoktatni az érző füleket. A helyszín adott, az idő szeptember 20-21.; feliratkozni itt lehet, a színes-szagos felhívásnak a Temple of the Roguelike adott helyet.
  • Mazochista vadállatok meghirdették a <1KBRL Challenge-et. Nem nehéz kitalálni, mi a kritérium: működő roguelike, egy szem kilobyte alatt. Egy bolond akár tizennégyet is csinál: itt vannak a befutók.
  • Kicsit későn, de azért közhírré tétetik: a crawl.akrasiac.org rendezésében lepörgött az augusztusi, klánoknak és magányos hősöknek is meghirdetett on-line Crawl Tournament. Győztesek a dicsőségtáblán.

Jöjjenek a fontosabb megjelenések:

  • A First Age Angband legutóbbi fixéhez kijött közben egy újabb fix. A mostmárgarantáltandeténylegnemlefagyósésvagykaraktermegölős v0.3.5a itt érhető el.
  • Megjelent, letölthető az Ironband első stabil (egyben jó darabig véglegesnek szánt) verziója. Ami tudható: eleve ironman-módban fut (az elhagyott szintekre nem lehet visszatérni); a karakterek flexibilisek, kaszt mint olyan nincs; rengeteg varázslatot lehet elsütögetni, méghozzá olcsón, de az SP csak lépcsőjáráskor regenerálódik. Mit mondjak.. tuff..
  • Bővült egy izmosat a logikai-agyalós MageGuild (v0.7 beta 7), itt lehet ismerkedni a változásokkal (letöltés natürlich ugyanott).
  • A LambdaRogue fejlesztése mérföldkőhöz ért: a bűvös v1.0.0, sőt azon nyomban túl is lépte (bugfix, bugfix..); aktuális verzió itt.
  • Ugrott a Zaiband is (v3.0.9 alpha). Kedvcsinálónak két idézet: 'Stores should have fewer boring armors and weapons now, assuming that they can get interesting ones in.'; 'The Black Market will no longer taunt you with unaffordable Rings of Speed at CL 1. In fact, no store should taunt you with truly unaffordable items [..].' - egyszóval (igen játékosbarát módon) igyekszik megspórolni a mindennapos kis frusztrációkat, hurrá. Erre tessék.
  • Némi fix, némi fícsör, és itt is az új Cryptrover (v1.1). Sok minden (elvileg) nem változott: továbbra is lélegzetvisszafojtva kell rohanni a fényre.
  • Hasonló jó hírek érkeztek a Slaves to Armok: Dwarf Fortress tájáról is.
  • Burjánzik a böngészős roguelike-piac is, itt a régivágású, egyelőre fakocka-egyszerű FlexRogue.
  • Végül egy utolsó jó hír: v0.4-et ért a Privateer: ASCII Sector. Persze hogy letölthető.

Egy kisszínes:

  • Áldott kezek összerántották az Internet Roguelike Database nevezetű csodát. A cucc össze-vissza paraméterezhető, a Temple of the Roguelike hostolja, és a RogueBasinen keres. Aki itt nem talál magának kedvére valót, az bizony feltehetőleg el vagyon tévedve erősen, 's nem sok kell már néki, hogy az' fényes Naput akarja lerángatni az' égbül..

Végül házunktája:

  • Én idióta elfelejtettem publikussá tenni a Labyrinth of Reptoran ismertetőt. Ide kell visszakotorni érte.
  • Kaptam továbbá a fejemre, hogy a DC Stone Soup ismertetőben nincs egy nyamvadt link se. Persze, mert ember tervez, méghozzá úgy, hogy ripsz-ropsz kihozza a második részt, na és majd ott.. Ember nem tervez. Ember nyel, és iderakja szépen a linket.

Post scriptum: És ez még mindig csak válogatás.. (ha előre tudom, milyen jót tesz a RL-világnak, ha 'egy kis szabadságot veszek ki'.. hmm).

Szólj hozzá!

Címkék: event kisszínes rl hírek faangband mageguild privateer ascii sector lambdarogue cryptrover dwarf fortress ii ironband internet roguelike database international roguelike development conference 2008 1kbrl challenge crawl tournament zaiband

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr57644824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása