HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.06.02. 12:30 lvl

Kétheti összefoglaló:

  • Mario Donick, a LambdaRogue atyja bejelentette, hogy az utóbbi pár hét fejlesztés eredményeképpen roguelike-ja lényegileg befejezettnek tekinthető. Javítások, kisebb-nagyobb fejlesztések persze még egy jó darabig érkezni fognak, de az anyag játszható és végig is vihető. Az újabb feature-ökből most csak a szintén ingyen leszedhető original soundtracket emelném ki; minden másnak utána lehet nézni a devblogban, vagy akár személyesen.
  • A GearHead-sagáról már annyit áradoztam, hogy több se kell. Legyen elég, hogy megérkezett a GearHead2 új verziója (0.5.0.3), szokás szerint ide.
  • Úgy tűnik, a két évvel ezelőtti 7DRL Challenge idején fogant, sci-fi/cyberpunk crashRunból lesz valami. A verziószám egyelőre ugyan alacsony (0.2.1), a devblogból viszont süt a lelkesedés. A sztori szerint @ behatolásspecialista szabotőr/hacker), aki abból él, hogy beólálkodik a konkurenciához, és így teljesíti a megrendelést (= tervszerűen szétbassza, amit kell), méghozzá negyvennyolc órán belül, mert különben azonnal taktikai atomot pottyantanak az épületre. Mátrix-gyanús kibertér, tűzfegyverek, harci drogok, darázsszemüveg, lárvaarc - mit többet kell még mondani egy roguelike-ról, ahol akár újraélesztett szakszervezetis karbantartókat is lehet gyilkolni? Hát hogy letölteni (honnan máshonnan) a hivatalos honlapról lehet, komolyabb kiberteresdiért meg sajnos kell várni még egy-két hetet (v0.3.0).
  • Új verzióval jelentkezett a Deep (v2.22a) és a RogueLite is (v0.8). Miután ezekről azóta sem okosodtam, csupasz linkek: előbbihez és utóbbihoz.
  • A Temple of the Roguelike hívta fel a figyelmet Will Thimbleby böngészőben játszható roguelike-jaira (Ants and Dogs, és az ebből fejlesztett Directional Ants and Dogs). Persze már a platform alapján is egyértelmű, hogy egyszerűbb kis darabokról van szó. A poszt itt olvasható.

És egy áttörés:

  • Készülődik az első nemzetközi roguelike-dzsembori, az RGRD Meeting. Egyelőre még elég képlékenyek a dolgok: a helyszín feltehetőleg Berlin, az időpont valamikor szeptemberben. Előadással jelentkezett Kornel Kisielewicz, Ido Yehieli, The Sheep és Mario Donick. További info: RogueBasin.

Szólj hozzá!

Címkék: mátrix event deep gh2 rl hírek gearhead 7drl challenge 2006 lambdarogue roguelite crashrun ants and dogs directional ants and dogs rgrd meeting 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr100498982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása