HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.03.10. 15:51 lvl

Itt az ideje a heti hírmondónak, és mivel eddig ilyen nem volt, ideömlesztem az ehavi összes fejleményt.

  • Az ehavi bréking természetesen a 2008 7DRL Challenge megnyitója volt. A tárgyban már kiörömködtem magam a blogon. Más is boldogan pótcselekszik: a Roguebasin wikijén már megjelent a link (posztzártakor egyelőre üres oldalra mutat). A contestet kiíró Temple of the Roguelike persze mutatni is tud valamit: a szombati indulók listájára itt, a mai eresztésre itt lehet nyálcsorgatni. (Ahogy nézem, lesz minden: tolhatjuk majd űrgárdistával, harci csótánnyal, tankhadosztály nyergében, de még magával Aladdinnal is.)
  • Nathan D. Jerpe (minden contestre fittyet hányva) gőzerővel fejleszti a RL és a régi szöveges kalandjátékok gombát-bélyeget bőven termő határmezsgyéjére belőtt Legerdemaint. Március harmadikán dobta ki a 0.9.5-ös verziót, és rendíthetetlenül menetel a bűvös v1.0 felé. Letölthető a hivatalos honlapról, az önkéntes tesztelőket ide várja (ehhez azért regisztrálni is kell).
  • Napra pontosan ugyanakkor jött ki az Incursion: Halls of the Goblin King v0.6.5.B is. A HotGK nem titkoltan az (egyébként baromi ígéretes) Incursion motor promóciós/tesztjátéka, ebben a - például várost és külvilágot teljesen hanyagoló - környezetben, lelkes önkéntesek közreműködésével debuggolják a koncepciót. Mostanság leginkább a játékegyensúly finomhangolásával piszmognak - besegíteni a legegyszerűbben úgy lehet, ha az ember letölti a honlapról a kurrens verziót, végigtolja, majd a character dumpot épületes megjegyzéseivel megspékelve elküldi a fejlesztő Julian Mensch-nek, aki majd közzé teszi itt.
  • Frissült a SewerJacks is, méghozza ma (v0.8.6d). Az alapban grafikus tile setre fejlesztett projekt az éppoly legendás, mint amennyire brutális Blood Bowl táblás játékot nyúlja le egy az egyben, csakhogy a pici ork-, elf-, undead és egyéb figurák nem a szép sima táblán sportszerűtlenkednek egymással, ehelyett az elvetemült fejlesztő (név szerint Corremn) egyszerűen beleszórta a boxed set tartalmát a legközelebbi csatornanyílásba, és még a labdát se dobta utánuk.. Aki nem hiszi, itt járjon utána.

Szólj hozzá!

Címkék: event 7drl challenge 2008 rl hírek legerdemain incursion sewerjacks

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr43374429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása