HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

7DRL Challenge 2008 - Kick-off

2008.03.08. 15:48 lvl

Tűpárnákat elő. Egy hét izgalmas ücsörgés következik: a mai nappal indult el az idei 7DRL Challenge.

 


 


Wtf is 7DRL?

Feloldása: Seven Day Roguelike, azaz mindössze hét nap alatt készült rogue-like game. A fejlesztés (ideális esetben) a nulláról indul, és az utolsó napon egy ugyan nem túl komplikált, de teljes (és játszható) programba torkollik. A hét nap nem szentírás: akad 10DRL és 1DRL is - ki mennyire szereti megszívatni magát..

Miért vetemedik ilyesmire fejlesztő? Nyilván 'szent őrült', méghozzá abból a fajtából, aki már rájött, hogy annyira azért mégsem ér rá (végül is egy igazán kiművelt RL karbantartása elég egy életre), és/vagy időnként az a heppje támad, hogy most akkor megpróbálja nehezített pályán, fél kézzel, bekötött szemmel, háttal a monitornak, sőt monitor nélkül.

Ilyen spontán mutációkat az evolúció magától is kitermelt. Ám (szerencsére) voltak, kik láták, hogy ez jó, és immár harmadik éve terelgetik őket egy fedél alá.

Röviden ez a 7DRL Challenge.


Fejlessz, szívj, dicsőülj megfele

 

"On March 5th, 2005, a great challenge was issued..."
- roguebasin.roguelikedevelopment.org

 

A 7DRL Challenge minden bizonnyal a rogue-like scene legfontosabb eseménye. Először 2005-ben rendezték meg, tizenöt résztvevővel, akik közül 168 óra véres-verejtékes gunnyasztás után tízen sikeresen át is szakították a célszalagot. (Részletek itt.)

Azóta már három további contest is lezajlott (2006-ban rádupláztak), úgyhogy minden afelé mutat, hogy idén is lesz mire várni.

A szabályok? Meglehetősen egyszerűek:

  1. jelentkezz;
  2. attól a perctől kezdve 168 órád van a fejlesztésre;
  3. ha készen vagy, küldd el az URL-t a szervezőknek;
  4. dőlj hátra igen-igen elégedetten, amíg a többiek munkád gyümölcsét élvezik;
  5. szerény mosollyal zsebelészd be az elragadatott kommenteket;
  6. majd elboruló homlokkal gyűjtsd össze a beérkező bug reportokat is (a contest keretein belül egyetlen patch-verziót még megengednek).

A 7DRL Challenge idővel természetesen kinevelte a maga öreg rókáit, akik eddig minden alkalommal letettek valamit az asztalra, és sorban jönnek a friss reménységek, akiktől (mint mondani szokás) 'a jövőben legalább ennyit várunk'. (A szervezők ugyan a bugmentesített RL továbbfejlesztését nem támogatják, de nem is tiltják; így aztán még az sem kizárt, hogy valamelyik, eleinte ergyácska befutó rabolja majd el a következő pár évet életünkből.)


Mi várható?

Az idei jelentkezők közül mazsolázni (és favoritot választani) itt lehet, a szavazás menetéről képet alkotni/alakítani pedig itt.

A contest március 16.-án zárul.

A hivatalos honlap itt található (elvileg a befutókat is majd itt lehet először megtekinteni), announce itt.
További 7DRL információk a roguebasin.roguelikedevelopment.org-on.

Posztkép © Temple of the Roguelike.

Szólj hozzá!

Címkék: hír event 7drl challenge 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr29371308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása