HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

They stink!: Fridge

2008.03.28. 15:56 lvl

Bizony mondom néktek: senki sincs biztonságban. Bármely elhagyatott hűtő mélyén lappanghatnak Megnevezhetetlen Borzalmak. Alig pár hét hűtlen kezelés után már jobb, ha ki sem nyitja az ember az ajtaját, és minden lefekvés előtt elrebeg egy imát, hogy Azok Odabent ma éjjel se szivárogjanak ki.

No de mi van akkor, ha valaki történetesen az Ajtó Sötét Oldalán tengeti napjait, alma, sajt, túró, vagy eper (mindenesetre valamelyik legfeljebb négybetűs ételnemű) bőrében? Akkor ne, soha, akkor se nyissa ki azt a gyanúsan párálló kajásdobozt a sarokban - a 'Töltött káposzta csülökkel' hazudik!

 

Foombies inside!

Ezt a megkerülhetetlen/agyonnyűtt toposzt érlelte 1DRL-lé a tizenhárom (!) éves korára már meglepően pihent agyú román fejlesztő, Deveah (blogja itt). A 2008 7DRL Challenge idején, de (érthető módon) versenyen kívül elkészült flórenci remek a fenti alapötletet ötvözi a klasszikus menekülős zombifilmekkel.

Hősünk, @ a hűtőben ártatlan báránykákként játszódó csöpp élelmiszerek egyike. Az élet szép, a háziak (úgy tűnik) nem éhesek, ugyan mi zavarhatná meg idilli életük lassúdad folyását.. Hát persze, hogy @, aki a végtelen (és a töksötét hűtőben teljesen értelmetlen) szembekötősdi-partikat megunva bizony csak kinyitja a hetedik dobozt, ahonnan vérszomjas zöld izék (foombie-k, jaj..) serege özönlik elő. Mire észbe kap, a magukből kivetkőzött néhai falatok az összes játszópajtását (minden bizonnyal egytől egyig paradicsomot) ketchuppá kenték.

Adott tehát a feladat: a legfelső polcról indulva le kell szivárogni a fridzsider aljára (tizenhat szint - ki tart otthon ekkora hűtőt!?), ahol a szigetelt ajtórésen túl vége szakad a rémálomnak.

A hűtőpolchoz (de csakis ahhoz) képest bonyolult pályák természetesen csöpögnek az élelmiszeripari nedvektől, a romok között nevetségesen könnyen leverhető zombifalatkák bóklásznak. Felvenni egyedül az aranypénzeket lehet (mondjuk ezeket is miért nem inkább a párnacihába rejtették). A lejárat koordinátáit a jobb oldali konzolon látjuk, alatt a sajátunkat, egyszóval gyerekjáték; a slusszpoént meg lelövi a screenshot.

Ennyi az egész, a Fridge valóban percek alatt abszolválható. Pedig a bárgyú téma ellenére is egy rakás lehetőséget látok benne. Miért ne szabadulhatnának be mondjuk a hangyák és az egerek, hogy halásszanak egy jóízűt a zavaros szmötyiben? Azt is el tudom képzelni, hogy morzsányi sajtocskám az út végén már guriga camembert-ként, vaskos penészpáncélban lép ki a külvilágra. És adják magukat az új kalandok (Morgoth? haha.. hallottál már a gonoszról, a torkos kismacskáról!?) Vagy mondjuk ha a fridzsilámpa drótjait rövidre zárva a szint összes penészvirágát egyszerre meg lehetne sütögetni (smartbomb, bizony). 'Odabent' bármi megtörténhet..

Ahogy viszont most áll, a Fridge egyszer használatos, ritka fárasztó kis marhaság.

Platform: Windows

Értékelés: OK

A Fridge hivatalos honlapja itt, letölteni ezt a verziót érdemes.

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető ok 7drl challenge 2008 1drl fridge

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr62400786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása