HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.06.16. 12:45 lvl

A hétre most egy múzsai hír is jutott:

  • Két lelkes roguelike-fejlesztő kezdeményezéséből elindult a 2008 Roguelike Soundtrack Contest. A feladat: adott témában (középkori/reneszánsz), meghatározott hangszerekből másfél-két perces zeneművet írni (majd beküldeni). Az eseményre máris tömegek jelentkeztek (amit egyébként a hivatalos blogon lehet).

A többi (javarészt) a szokásos verziódömping:

  • A friss Unangband (v0.6.2-gold2) kivételesen nem a karbantartó, hanem két lelkes önkéntes keze munkáját dicséri. A változások jellemzően a játékegyensúlyt és az UI-t érintik, meg persze szokás szerint helyreraktak egy csomó hibát is. Részletek és letöltés itt.
  • Új verzióval jelenkezett a DaJAngband is (1.0.95). Ennek a variánsnak a kódja szinte teljes egészében megegyezik az eredetiével (semmi csillogó új feature); a fejlesztő célja az volt, hogy változatlan játékmenet mellett hozza közelebb a játékélményt a tolkieni alapokhoz. Ez elsősorban az ellenfeleket, tárgyakat és képességeket érintette (Gollam például, akin eddig 'véletlenül' is át lehetett gyalogolni, itt keményebb lett, és láthatatlan ellenfelek se rohangálnak nyakra-főre - ha ez már az Egy Gyűrű esetében is akkora nagy etwas volt). További részletek itt, letöltés erre.
  • Bár nem hívja így, Kotaku AU teljesen nyilvánvalóan telivér 7DRL-t írt. A WizKill hagyományos dungeon crawlnak tűnik (a játékosnak huszonöt szinten kell leverekednie magát), amit azért itt-ott feldob néhány érdekes ötlet (mint például a hatféle perk vagy speciális képesség, amelyek közül öt szintenként lehet egyet választani). A WizKill itt lakik..
  • .. az ígéretes Escape from Fobbahland viszont új pecóba költözött. A friss honlap már egészen nézhető (sőt, egy galériányi screenshot is kikerült), de még a v0.2 is erősen be van ott lengetve.. I wonder.

Szólj hozzá!

Címkék: event 7drl rl hírek angband var uangband escape from fobbahland 2008 roguelike soundtrack contest dajangband wizkill

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr16523544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása