HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

On-line help

2008.06.03. 10:15 lvl

A közelmúltban beszélgettem két kedves barátommal.

A sör hideg volt, hellyel-közzel iható, ám nem mellékesen kiderült, hogy RL-ügyek terén, hogy is mondjam.. nos, van egy kis zavar a fejekben.

Úgyhogy gyorssegély következik.

 

  • A *bandok nem kedveznek a gyalogosnak. Ötven-száz szintes dungeon, az iszonyú sok, fel-le kutyagolni fárasztó, idegesítő, a mérsékeltnél is sokkal kevésbé szórakoztató mulatság. Szerencsére ez már a fejlesztőknek is szemet szúrt. Erre találták ki azt az egyszerű és könnyen elérhető mágiát, amely alaposan megkönnyíti két fontos dlvl között a közlekedést. Az egyik pólus természetesen a Város, a másik az addig elért legmélyebb dlvl. Ha itt sütöm el, odavisz, ha ott, visszahoz. Az ügyes kis cucc (esetleg varázslat) elnevezése variánsonként változhat. Két leggyakoribb típusa a scroll és a rod (illetve ezek megfelelői), általában of Returning végződéssel. A kettő között a fő különbség annyi, hogy az előbbi egyszer süthető el, vagyis nem árt spájzolni belőle, a másik akárhányszor, némi újratöltődés után újra rendelkezésre áll). Instant egérútnak sajnos egyik se jó, elsütésük után beletelik pár körbe, amíg elteleportál. A scroll of returninget fórumokon gyakran rövidítik úgy hogy, ?oReturn vagy ?oReturning (ahol ? = scroll; o = of).
  • A DoomRL nem real-time (és ez a roguelike-ok saccper 98,8 százalékáról ugyanígy elmondható). Az ellenfelek elől ugrabugrálni ezért kifejezetten ellenjavallt (hát emiatt ágyúz le egyeseket ripsz-ropsz az első imp).

Elsőre ennyi. Minden további kérdést türelemmel várok.

Posztkép innen.

Szólj hozzá!

Címkék: doomrl angband angband var online help

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr5501113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása