HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

Canto XXXV 1.1

2008.04.30. 16:00 lvl

Némi bénázást követően elindul a Hellband travelogue is.

Név: Caliban

Faj: Devilspawn (ha már lehet..)

Osztály: Hell Knight
Patrónus: Lucifer Morningstar*

Social class: 98**abszolút elfogadható (kezdeti tőkét befolyásolja)

Cheat: nope

* Ezzel az úrral érdemes vigyázni. Volt rá példa, hogy clvl 4-re lépve (se szó, se beszéd) vándorcigányt csinált belőlem.. Egyébként kedves gazdi.
** Tudtommal az induló tőkét és felszerelést befolyásolja, százas skálán (a 98% igazán szívhezszóló).

Lássuk, mire jutunk..

 

.. glorious beginnings

A devilspawn a szintlépésenként jó eséllyel mutálódó fajok közé tartozik. Amint betettem a lábam a Városba, mindjárt meg is csapott a balzsamos ájer. Your skin has turned into scales (-1 CHA, +10 AC) - megtartjuk, finom.

Gyorsan besöprünk egy leértékelt másodpéldányt az induló varázskönyvből (Books of the Damned [Lesser Pacts]), ezek ugyanis bosszantóan sérülékenyek, és no book - no magick. Pedig a hell knight nagyon barátságos pusztításokat kap ajándékba (a démonológia itt elvileg arcane-nek számít, viszont ugyanúgy hasraütésszerűen kapja a varázslatokat, mint a papfélék).

Balfék módon már az első lépéseknél elcsapok valami városi népet. Ez ott rossz, hogy megéri a pengére felvésni a first killt, az ugyanolyan ellenfelek ellen a későbbiekben hatásosabb lesz (és talán az eladási árát is felveri). Persze pont a városlakókat nem érdemes irtani.. vagyis: dühömben persze fejbevágtam az első mean looking mercenaryt, egyből dobott is egy potiont. Mégis kerek a világ - gyíklesőt meg találok még tonnaszám.

A bevásárlókörút további eredménye: AC 39, egy azonosítatlan scroll (shady trader feje bánja), a maradék tőke zömét ?oIdentifyba öltem. Ideje pokolra szállni.

 

Ujjgyakorlatok

Megfutottam az első kört a csatornahálózatban. Sok XP, szinte semmi pénz, fél-fél marék scroll és potion, viszont mindjárt egy vicces mutáció: You can give everything around you a headache - ami a karakterlapon már így néz ki: You can cause mass impotence. Bármilyen vicces, egyáltalán nem hülyeség; jól jön majd a robbanásszerűen szaporodó ellenfeleknél. Majd. Mert csak clvl 20-tól vehetem használatba.

Ideje visszakotródni a felszínre. Tanulni. Mert varázslatot ugye csak a könyvesboltból..

.. na meg ahogy azt Móricka elképzeli. Egy sunyi csapdán keresztül lepottyantam a következő szintre (Gates of Hell). Mindjárt nekem is estek - el kellett égetnem egy ?oTeleportot és egy ?oRecallt, hogy hazapucoljak.

Otthon egyből belebotlok Nadainba (a Hetedik Pecsét őre). Le is csaptam, ami nem volt valami szép dolog, mert visszapofon helyett csak sápítozni tud, ráadásul idegesítően sokáig bírja - viszont mindig dob valami finomat, most például: The Morning Star of the Scarecrow (2d6) (+8, +9) (+3), ez azért rendesen dolog volt tőle.

Pénz híján viszont mászhatok vissza gyalog..

Nem volt rossz biznisz - tévelyegnek az utamba a nyápicabb unique-ok, például a két kóbor hellhound (Grip és Fang). Közben mutálok is, lankadatlanul: You can run for your life after hitting something. Ezt még nem ismerem, a karakterlapon mindenesetre panic hitként mainfesztálódott (tizedik szint körül kiderül, mi fából faragták).

Lucifer megdobált egy kis bizsuval (ilyenkor jófej a Főnök); ebből a Sabre (+4, +3) mindjárt ment is a zaciba. (Mint az ifjú, ám komolyodó hősöknek általában, első dolgom, hogy saját kecót vegyek. Úgyhogy hiába aggatnám fel szívem szerint a kandalló fölé, ezt most - meg még rengeteg cuccot a jövőben - be kell áldoznom.)

Boldog, bár kicsit egyhangú gyermekévek következnek: hack, loot, hack, loot; vissza a Városba eladni a szajrét, feltankolni (?oIndentify, ?oRecall); aztán megint hack, loot, hack.. ad nauseam.

Folyt. köv.

A posztkép Jean-Francois Bruckner honlapjáról származik.


dlvl 4 (Acheron's Shores)   clvl 9
character dump

Szólj hozzá!

Címkék: travelogue hellband ch caliban

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr41443879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása