HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

HotU - A jóság kútja

2008.04.29. 09:00 lvl

.. mélységes mély - és ma már maga is műemlék. A free- és abandoware-re specializált Abandonware Ring egyik legpompásabbja, a Home of the Underdogs (mély bánatra) jóideje végleg bezárt. Már csak a mirror elérhető..

 

.. no meg az összes patinás csoda (talán a lelkes, még simán aktív fórumozók jóvoltából). Hihetetlen mennyiségű kacat és gyöngyszem a computer gaming Aranykorából, számtalan műfajban, fejlesztőtől és platformra, ismertetővel és (az esetek túlnyomó többségében) szabad letöltéssel.

 

.. böngésző előtt átvirrasztott 1001 éjszakára emlékezem..

Ennyit borzoltam volna az idegeket. A többi a Wikipedia dedikált szócikkében, csak a HotU roguelike-listáját linkelem. (Az ottani linkek közül az Old CRPGs még él, tele antik Rogue-verziókkal - és persze más kincsekkel.)

Azért néhány személyes kedvencet nem állok meg (csak úgy ad hoc):

  • A lenyűgöző Dungeon Hack (igen, SSI)!? A 'régi iskola' legpompásabb kereskedelmi roguelike-ja - és még ma is működik.
  • A Liberal Crime Squad - politikai RPG/RL szatíra. Fetrengés, nincs rá jobb szó.
  • Tom Proudfoot Natukját hihetetlenül élveztem. Egy darabig - egy idő múlva befizetés hiányában lefullad. A pénzért viszont a réges-régi SSI-féle igazi, kamuizometrikus/taktikai RPG-t kapunk - amelyben kedvenc cannon fodder fajainkból (ork, ogre, troll..) lehet népes csapatot toborozni, aztán irány a nagy lélegzetű gyakós eposz..
  • Megvan persze a Rogue is, többféle változatban, ilyen-olyan hacklike-ok, sőt az ősi, Commodore 64-re fejlesztett (!) akció/roguelike hibrid Sword of Fargoal PC-s remake-je is (játszható, jópofa) - de még a műfaj ööö.. protozoája, a Beneath Apple Manor is..

PS - Valami emulátor néha jól jöhet majd.

Szólj hozzá!

Címkék: kisszínes home of the underdogs vintage roguelike

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr2446245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása