HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

Angband versus NetHack

2008.04.14. 11:30 lvl

Kezdetben a dolgok egyszerűek valának. Volt a Rogue, amelynek forráskódját az istenek (az ő végtelen bölcsességükben) megtartották maguknak.

Számosan követték a teremtői példát. Így született meg (többek közt) Moria, amely páratlanul termékeny utódot hozott a világra: Angbandot.

A Rogue Izráel mellett persze nemzé Ismáelt is. Őt a beszédes Hack névvel illették, örökébe pedig idővel a NetHack lépett.

A mostohatestvérek a szokásos módon jöttek ki egymással. Mindkettő a maga kis világának megfellebbezhetetlen pátriárkája, kultúrájának bölcse és főpapja, fanatikus rajongók egész seregei mozdulnak egyetlen parancsszavukra..

 

Angband vagy NetHack?

Tipikus hülye kérdés. Felvilágosult korunkban már tudjuk, hogy az ilyesmi eleve elrendeltetett. Tanulságos kudarcba fullad minden kísérlet, amely arra bazíroz, hogy egy *band-buzi meg egy hacklike-otaku majd jól elmondja a magáét a másikéról. Elolvasni természetesen attól még érdemes.

Személyes állásfoglalás: Én a mutánsokkal vagyok. *bandot mindenhova.

Szólj hozzá!

Címkék: cikk kisszínes nethack angband

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr34422982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása