HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.04.14. 10:00 lvl

A múlt heti dömpinggel ellentétben olyan bosszantóan sok minden most nem történt.

  • Kis uborkaszezonunkra jellemző módon a legnagyobb hír, hogy nem lesz hír. A Roguebasin már jó ideje tervezi, hogy tisztít egyet a profilján: elhagyják a híreket és megerősítik a wikimotoros fejlesztői és információs portált. Mondjuk ezt a témát már lassan egy éve megrágták (sőt készültek nem akármilyen tervek is), de mi csűrés-csavarás, utoljára idén március végén frissültek.
  • Aki (hozzám hasonlóan) annak idején ronggyá forgatta A tűzhegy varázslója című Jackson-Livingstone remeket, történelmi idők tanújának mondhatja magát. (A bugosan megírt labirintus például egyenesen az életre nevelt.) Szerencsére nem kell már azt az undok, piszkos papírt vésni-vakarni, egyáltalán: fogdosni. Az OpenGL-motorral meghajtott roguelike-jairól ismert fejlesztő, Corremn már a 2006-os 7DRL Challenge-re kijött egy átirattal (Warlock of Firetop Mountain), amelyet Warlock's Mountain név alatt fejlesztett tovább. A napokban dobta ki a legújabb verziót (0.3.2); részletek és changelist itt, a hivatalos honlap erre. Az előjelek azt mutatják, a RL rövid időn belül egészen rendben is lesz (főleg hogy Corremn azt tervezi, még az idén az alapoktól újrarakja és kibővíti a cuccot).
  • A zombi-téma örök és elpusztíthatatlan; ZoopTEK például mostanra hegesztette össze az idei 7DRL Challenge-re beadott expansion packet 'klasszikus' Zombandjába (saját fejlesztés, csak *band-szerű kezelőfelületet használ). A 7DRL-változatot itt lehet letölteni, a teljes (most már kertvárosi kaszabolással is kiegészített) Zombandot pedig itt.
  • A múlt héten számoltam be a Lukos Software MageGuildjének első nyilvános bétájáról; azóta ez is ugrott egy tizedverziót. A jelek szerint nem igazán érdemes a linkhez kapkodni, a release sajnos még elég bugos.

Szólj hozzá!

Címkék: 7drl challenge 2008 rl hírek mageguild zomband warlocks mountain 7drl challenge 2006 warlock of firetop mountain

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr69424732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása