HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.05.19. 14:00 lvl

Itt kérek elnézést - non-related projektjeim (munka és más) miatt a blog egy kis ideig szünetelt. Nem ígérem, hogy ez sohadesohadesohatöbbé nem történik meg. Igyekezni azért fogok.

Erről ennyit; jöjjön az áldás:

  • Donick mester tényleg nem viccel, pár napja (le)kapható a LambdaRogue (v0.3.0.1). Windowsra és Linuxra is (utóbbihoz kézzel kell SDL libraryt gyűjtögetni, de ez egy igazi pingvinnek úgyse kihívás).
  • Van új versenyzőnk is. A RogueLite a Citadel Studios gondozásában fejlődget (most v0.7-nél tart); ránézésre hagyományos dungeon crawl lehet, grafikus megjelenítéssel. Tetszik-nem tetszik, ragaszkodik a Microsft .NET-hez. Szerencsére a fejlesztők jól tudják, mi kell a lusta kényelemkedvelő népnek, és egyenest odalinkelték a letöltési oldalra (itt van pár screenshotok is). Írnak devblogot is.
  • Anno amikor először megláttam a GoblinHack nevű tüneményt, majd' kiestem a karosszékből. A végtelenül jópofa, színpompás játék feltehetőleg a roguelike-ok és a játéktermi fadobozok keresztezéséből született. 100% grafikus, smooth scrolling, plazmában fürdő falakkal és összetett lelkivilágú (egész csomó karakterből áll!) kúpfejű főhőssel. Aki nem hiszi, nézzen utána. A hivatalos honlap itt, letölteni pedig itt lehet (v1.15), sajnos csak Windows alá, és természetesen OpenGL is kell neki. (Alacsony életkor vagy gyermeteg lelki alkat a termék maradéktalan élvezete szempontjából előnyt jelenthet.)
  • Joseph Hewitt (az ő végtelen kegyelmében!) közénk, halandók közébe szórta az új GearHead2 gyöngyeit (v0.5.0.2). A további méltatástól eltekintenék; úgyis nemrég újította meg a honlapot is, ahol a Wikiből körülbelül mindent megtudhatunk a cselekménygenerátor-vezérelt posztapokaliptikus/sci-fi/mechás csodáról. Leszedni a SourceForge-ról lehet (elvileg rengeteg platformra; a nem-windows portokra néha kicsit várni kell).
  • Fejlődik közben a nevezetes konzolos roguelike, a multiportos POWDER is (r105). A kínálat: új skillek, új tárgyak, és egy vadizsír 32x32 tileset. Erre tessék.
  • Alakulgat a Privateer: ASCII Sector (v0.3.3 Win, v0.3.1 DOS), most a karakterre feküdtek rá (health, inventory, ütésváltás etc.). Letöltések a honlapon.
  • Duzzad a szépreményű Incursion is (v0.6.9a) - erről ennyit (midőn ezt írom, bizony le van rohadva a honlap, úgyhogy a részleteknek ez alkalommal minden szíves érdeklődő kénytelen lesz ennenmaga utánajárni).
  • 'Into the Unknown' alcímmel jött ki a ToME roguelike (és elterjedt RL-motor) új változata (2.3.5.). A betűszó feloldása Troubles of Middle Earth - ebből (no meg hogy valaha ez a játék is a népes *band-családban éldegélt) már nem lehet nagy feladat előzetes képet alkotni a dologról. A hivatalos honlap itt, a friss verzió részletes annouce-a itt található; természetesen Wikit is tartanak.

Szólj hozzá!

Címkék: gh2 powder rl hírek incursion gearhead angband var privateer ascii sector lambdarogue roguelite goblinhack tome

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr30476714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása