HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek pt. 1

2008.04.21. 14:00 lvl

A mai prognózis - kevés hír sokszor, megannyi reflexió (ebből egy elég):

  • Új release készült a nem titkoltan az eredeti Angband fullextrás változatának szánt UnAngbandból. A v0.6.2 gold elvileg bugmentes, játszható (és persze tisztább, szárazabb, jobb - ezért a gold). A változások és fixek listája tekintélyes (itt bogarászható), pillanatnyilag Windows és Linux alatt fut (OS/X-et a közeljövőre ígérik, most csak a béta van). Múltkor még nem sok érdemlegeset tudtam mondani a variánsról. Ez nem változott. Viszont előtúrtam az a fórumbejegyzést, ahol a fejlesztő, Andrew Doull vezetésével azt taglalják, mi a gátja az UnAngband (további) terjedésének. Elég sok információt potyogtatnak el közben (sőt, azóta - és talán a vitától nem is függetlenül - a dokumentáció hátrányát is elkezdték lefaragni.) Hivatalos honlap, letöltés, hírek, ez-az itt.
  • A v0.9-hez ért az őseredeti Rogue-ot mímelő The Slimy Lichmummy is. A fejlesztő bevallása szerint a projekt még erősen a sufnituning fázisban tart (a mostani release is igazából csak azt jelzi, hogy nem halt el az embrió) - mindenesetre a szokások szerint ezután a mindenféle nagy reményekre feljogosító v1.0 következik. Itt lehet a jelenlegi állapotban gyönyörködni.
  • roguelike.blog.hu: Házunk táján az a hír, hogy tervezek valamiféle RL FAQ-ot nyitni. A részletekre hírzárlatot és általános tudatlanságot rendeltem el. (Ha lesz már belőle valami, úgyis hűhót csapok.)
  • Minden pánikkeltésemmel ellentétben a Roguebasin mint hírportál továbbra sem pusztult ki - éppen csak eléggé hébe-korba tudósít..

.. viszont két fontos newsgroup épp ebben a pillanatban méltóztatott lerohadni. Ezért ezt itt most lezárom. Folyt. köv. (még ma).

Ma még egy hírcsokor várható. Főleg, mert közben kihirdették a 2008 7DRL PC közönségszavazásának eredményét is (nem ma, nem tegnap..), arra meg mindenképpen sort kell keríteni.

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény rl hírek angband var uangband the slimy lichmummy

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr12435315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása