HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.06.10. 09:30 lvl

Színes hírek:

  • Hivatalos forrásból érkezett az a nem hivatalos hír, hogy a Steamband (vitán felül 'best of'-esélyes, steampunk- és kalandregény-ihletésű, kiváló skillrendszerrel is felszerelt *band) fejlesztése nem állt meg. Hogy mikor kapjuk kézhez a v0.4.2-t, egyelőre nem tudni - sajnos nem egyhamar. Addig vigasztaljon az innen leszedhető kurrens Turn of the Century +1 edition (0.4.1f).
  • RL-világtérkép eddig is volt: a roguelike-fejlesztők szurkálhatták be magukat egy hatalmas (természetesen ASCII) atlaszra, a Temple of the Roguelike gondozásában. Nos, ennek a belterjes világnak immár vége szakadt. A palotaforradalom megdöntötte a reakciós rezsimet. (A felelős fejlesztőket természetesen elsőként állította falhoz a community.) Ezzel megszületett a szubkult-válasz a bénán összekaristolt berlini falra: a Roguemundi, az első átfogó roguelike világatlasz. Egyrészt jobban néz ki; másrészt az egyszerű, talpas játékos is felvésheti rá a nevét.

Reguláris hírek:

  • Visszatérő vendég a hallucinogén motívumokkal alaposan felütött Legerdemain; a napokban már a v0.9.7 jött ki. Debug és 'normál' változatban is tölthető.
  • roguelike-ok 'új generációja' titulussal és a hozzá választott Ralph Waldo Emerson-idézettel hirdeti magát (nem minden merészség nélkül) a The Doryen Arena devblogja. A játék a jelek szerint nagy ívben elkerüli az áporodott katakombákat, helyette inkább a Berserk! vonalát követi: valós idejű (!) taktikai diztroy keretein belül kell hűvös halomba aprítani az ábécé legjobbjait. Egyelőre a v0.5-tel lehet próbálkozni.
  • Fejlődik a The Slimy Lichmummy is (v0.12). [Nem, szemlátomást a fejlesztőnek sincs hozzáfűznivalója..]

Szólj hozzá!

Címkék: kisszínes rl hírek legerdemain berserk! angband var the slimy lichmummy steamband the roguemundi the doryen arena ralph waldo emerson

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr78510814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása