HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.04.07. 14:38 lvl

Az országban ugyan megállt az élet, de annyi baj legyen: az igazán érdekes munkálatok zavartalanuk folytak. Úgyhogy mára jutottak hírek. Sőt, egy exkluzív, 'csakitt-csakmost' értsüléssel is szolgálhatok:

  • A múlt héten alaposan megdicsért Frozen Depths fejlesztője, Glowie sehol máshol, mint ezen a blogon jelentette be, hogy újra belevágott a fejlesztésbe, úgyhogy hamarosan várható az új verzió (v1.03). Részleteket nem árult el (én meg elmulasztottam kicsikarni belőle), úgyhogy nagy meglepetés lesz!
  • Az Animeband (minden *bandok egyik legnehezebbike és legbizarrabbika) hosszú tetszhalál után új gazdát kapott. A dolgot - hol máshol? - az animeband.oook.cz fórumán tették közhírré. Az új karbantartó, PhaethonH azon nyomban ki is adta a első alphát (v0.61a), itt lehet bevizsgálni. A Roguebasin oldal sajnos nem túl beszédes, és szemlátomást nem tartja a lépést az eseményekkel. Addig tájékozódjunk a képek és a hivatalos ladder beszámolói alapján.
  • Slashie továbbfejlesztette az idei 7DRL Challenge-re beadott MegamanRL-t (v0.08). Rengeteg bugfix, egy új szint és (az eddigi pályaszerkesztési lehetőség mellé) egy marék további testreszabási funkció. Itt érhető el (Java 1.5-öt igényel, ha nincs, erre tessék).
  • A hagyományos fantasy-témájú(nak tűnő) Atinar sajnos egyelőre még release előtt áll. De remélhetően már nem sokáig: a fejlesztő Hector San Martin a minap nyitott blogot, ahol folyamatában lehet követni az utolsó lépéseket (és türelmetlen kommentekkel sürgetni azt a munkát). Az ígéretek szerint gyorsan pörgethető, nagyon változatos coffe-break roguelike-ot várhatunk, grafikus kivitelben.
  • Jeff Lait immár több mint öt éve fejlesztett hacklike-ja, a POWDER már a száznegyedik release-nél tart. Az RL leginkább egoziktus portjairól ismert: Gameboy Advance, Nintendo DS és hordozható Playstation (persze van a szokásos Win/Linux/Mac OS X háromságra is). A Roguebasin itt ír róla, a hivatalos honlapja pedig ez.
  • Pár napja már letölthető a MageGuild első bétája (v0.5b). Kipróbálnom még nem sikerült, annyi biztos, hogy az aprólékos harci stratégiák helyett inkább a rengeteg rejtvényre és agyament kombinációra fog építeni (vagyis inkább hacklike). A fóruma idővel biztos tele lesz infóval, de egyelőre a legjobb leszedni.
  • Új helyre, a Temple of the Roguelike-ra költözött (és két hónapja frissült is) a Guild. Hagyományos, *band-szerű RL, csakhogy itt egy komplett kalandozócsapattal (1, 2, 3 és 4) dúlhatjuk a dungeont (a Roguebasin szószátyárabb). Goot-bye, @!

Szólj hozzá!

Címkék: guild powder 7drl challenge 2008 rl hírek angband var frozen depths animeband megamanrl atinar mageguild hacklike

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr12415209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása