HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2009.07.27. 13:15 lvl

Az elmúlt egy hónap fontosabb megjelenéseiből:

 • Először is, új verzió (3.1.1) jelent meg a klasszikus Angbandból. Rengeteg kisebb-nagyobb javítást és fejlesztést tartalmaz, letölteni szokás szerint innen lehet.
 • Elindulóban a G.O.R.E, a roguelike MMORPG környezet. A fejlesztők célja mi más lenne, mint hogy összegyűjtsék az eddig MMORPG-k összes erényét, hibáikat viszont elkerüljék, mindezt ingyen és nyílt forráskód alatt. További információk a hivatalos honlapon.
 • Megjelent a patinás 3059 folytatása, a 3069. A (természetesen a Nagy Obligát Összeomlás utáni) jövőben játszódó sci-fi roguelike-ban az elpusztult Föld relikviáit kell összegyűjteni. További részletek, képek és letöltés itt.
 • Halványan még emlékszem a régi Kharne-ra. Befejezetlen grafikus roguelike volt, varázslatok nélkül, idegesítő műreneszánsz pötyögéssel a háttérben. Egy-két év tetszhalál után most készül az új változat, tisztességes ASCII grafikával, jó nagy játéktérrel. A varázslatrendszer egyelőre még ebből is hiányzik, de szent ígéret már van rá. Megnézni, letölteni a devblogon lehet.

Továbbá:

 • Megérkezett az idei International Roguelike Development Conference beharangozója. A pontos dátumra és helyszínre még várni kell, egyelőre csak a kiírást lehet olvasgatni.

11 komment

Címkék: gore rl hírek angband kharne 3059 3069 international roguelike development conference 2009

Ajánló: Steamband, GearHead, Triangle Wizard

2009.07.01. 15:30 lvl

 Rengeteg remek roguelike van, amiről (már látom) az életben nem készül teljes értékű ismertető a blogra. Kihagyni viszont súlyos gáz lenne; ha már annyi boldog órát (napot, hetet stb.) szúrtam el velük az életemből, miért ne tennétek ti is.

Ismertető helyett tehát három röpke ajánló.

 

1 komment

Címkék: video ismertető gh2 best of two thumbs up! gearhead angband var steamband triangle wizard

A roguelike nulla foka

2009.06.29. 15:15 lvl

Többször volt már szó arról, milyen elemi viták tudnak dúlni máig olyan kérdések körül, mint 'mifene is a roguelike?', illetve adott, roguelike-nak tűnő tárgy valóban (szívből, igazán) roguelike-e, avagy sem.

Ezekbe a vitákba most kivételesen nem megyek bele. Nem mintha különösebben meddőek lennének (nyilván leginkább azok a fejlesztők vesznek részt bennük, akik elvi vitáiktól nem éppen függetlenül hegesztik az újabb és újabb játékokat), hanem mert egy olyan megoldást szeretnék ismertetni, amely már most is segíthet eligazodni a dzsungelben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: link theory of rl roguelikeness value

RL hírek

2009.06.29. 13:15 lvl

Válogatás a tavaszi-nyári megjelenésekből.

 • Június elején jött ki a Dungeon Crawl Stone Soup v0.5. Rengeteg az apróbb változás, a varázslatoknál megjelent a fejlődő hatótáv, hasznosabb tárgy- és ellenségleírások, eltűnt a grey elf és az ogre mage, viszont lett deep dwarf (spirituális affinitás, nem gyógyul). Letöltés itt.
 • Közben megjelent egy igazán szemétparaszt Stone Soup változat is, a Zot Defense. A játékos a a dungeon feneketlen mélyén védelmezi az Orb of Zotot a hullámokban támadó szörnyektől. Kedves fejlesztő keze meg törjön már le. A cucc honlapja itt.
 • Frissült a talán legkidolgozottabb angband variáns, az UnAngband (v0.6.3). A változások listája a devblogon; letölteni is onnan a legegyszerűbb.
 • Még tavaszi hír, hogy újabb angband variáns jelentkezett, a CraftBand, ahol a beszerzett alapanyagokból a játékos saját maga gányolhatja össze a felszerelését. Részletek a honlapon.

1 komment

Címkék: rl hírek angband var dungeon crawl stone soup zot defense unangband craftband

RL hírek és áttekintés

2009.03.18. 09:00 lvl

Amíg nem voltam [egyéb teendők, illetve beteljesedett rajtam a jóslat, és egy időre elsüllyedtem a DCSS-ben, legyen ennyi], nos, addig a nemzetközi roguelike scene azért élt-virult. Meg egy kicsit ki is virágzott.

 • Az idei 7DRL Contesten negyvenöt projekt indult (tavaly huszonnégy volt). Most vasárnap zártak, a (történeti értékű) hivatalos kiírás itt, befutók, szégyentábla és ami a lényeg, letöltési linkek a Roguebasinen.
 • Az Angband (Variant) Competition elköltözött, most az angband.oook.cz hostolja (közvetlen link).
 • Roguelike blog/host-oldal is indult: The Rogue Bard. Az alapítását komolyan motiváló Roguelike Sountrack Contest óta egyelőre enyhén tetszhalott, de..

Hát körülbelül ennyi a nagy történelmi esemény. Házunk táján: tervek szerint valameddig elsertepertélek most a blog környékén. Lesz piszmogás, kis optikai tuning, ez-az.

1 komment

Címkék: szolgálati közlemény kisszínes 7drl rl hírek dungeon crawl stone soup the angband (variant) competition 2008 roguelike soundtrack contest 7rdl challenge 2009

RNG Könyve: "Ímé kezedbe adom ellenségedet.." 3.

2008.10.21. 11:00 lvl

A tohonya emberevőt csak másodikra kapta el a wand of confusion - na de akkor aztán..

2 komment

RL hírek

2008.10.13. 09:00 lvl

Not yet dead - csak éppen komolyabb posztok készülnek a háttérben, kevés ráfordítható időkerettel.

 • Új verzió jött a Blood Bowl táblás játékot roguelike-ba átplántáló SewerJacksből (v0.8.7). A hivatalos oldal egyelőre nem frissült, így az aktuális újdonságokat csakis letöltés útján lehet kideríteni.
 • Egyre játékosbarátabb a Quarker (v0.03d); itt lehet belenézni.
 • Szintén finomításokkal (és nem kevés javítással) tér vissza a Privateer: ASCII Sector (v0.4.4). A pontos listát a fórumon rejtették el; bónusz jó hír, hogy a Linux port utolérte a Wint (letöltés itt).
 • Végül: rengeteg gyilkos technikával bővült a Hokuto No Rogue (v.030-prealpha). A színes-szagos(-zenés), szigorúan Javában hegesztett RL a legendás (és mai szemmel nemkicsit vicces) nyolcvanas évekbeli manga, a Fist of the North Star világában játszódik. Azaz végenincs kaszabolás várható kézzel, lábbal, éles eszközökkel és képtelenebbnél képtelenebb harci fogásokkal. Erre tessék.

Szólj hozzá!

Címkék: rl hírek sewerjacks privateer ascii sector quarker hokuto no rogue

RL hírek

2008.10.06. 11:30 lvl

Netfetisiszta hírötperc. Az értetlenségtől a nyilvános szerverig - a tudománytól az önfeledésig:

 • A felvert hullámok csak nem akarnak elülni (persze nagy örömömre). A Temple of the Roguelike közzétette az IRDC 2008 összegyűjtött anyagait, köztük a roguelike műfaj definiálásának (örökzöld téma) vitaindító anyagát is. (Szeptember huszonkilencediki dátumozás ide vagy oda, rozsdás bökőt, hogy múlt héten ilyenkor bizony nem volt kint az a poszt..)
 • Hihetetlen, mit késnek egyes hírportálok (khöm..), október elején frissült a GearHead2 is (v0.511). Két új epizód a BeanPole-sztorihoz, és még két epizód, ezek egyelőre kísérletiek; egy új mecha; és szerencsére került bele rollback-opció, ha zsákutcába szaladnánk, egy parancs, és visszadob a gerinctörténetbe. A legfontosabb talán (?), hogy most már fejlesztői szemmel is játszhatónak ítéltetett. Letölteni még mindig a hivatalos honlapon lehet.
 • Hasonlóan 'friss' hír még, hogy október elején lépett egyet a LambdaRogue is (v1.2), kisebb játszhatósági felcsiszolást kapott. Erre tessék.
 • Új szerver a láthatáron! Ezen hacklike-okat lehet játszani (Nethack, Slash'Em és NetHack-De). A csatlakozáshoz szükséges adatok itt olvashatók.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gh2 rl hírek hacklike lambdarogue international roguelike development conference 2008

Példát mutatunk: Crawl nemdilettáns elővezetésben

2008.10.04. 14:00 lvl

Hogy ne mindig csak bénázásom legyen a kirakatban, kitúrtam a CrawlWikiről egy folyékony stílusban megírt, számomra (egyelőre) elérhetetlen mélységekbe kalauzoló travelogue-ot.

Banei, a pusztító krónikája itt olvasható (érdemes).

Szólj hozzá!

Címkék: link dungeon crawl stone soup travelogue

Grindelwald Saga 1.2

2008.10.04. 11:30 lvl

Szégyen, avagy gyalázat, a legtöbb időt mostanság még mindig a Stone Souppal baszom el. Sag schon, akkor ebből lesz poszt.

Elővettem az ismertetőben bemutatott, szép gleccsernevű deep elf conjurert. Ott hagytuk abba, hogy sikeresen belefutottam Sigmundba. A kaszás rémbe. És átkozott tőr tapad a praclimhoz.

Uraim, hölgyeim! Tegyék meg tétjeiket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: mortem dungeon crawl stone soup travelogue yasd ch grindelwald

30/5

2008.10.02. 13:00 lvl

A nagy sikerre és az elhanyagolható posztsűrűségre vetett tekintettel új rovatot indítok. Havi mérleg cím alatt minden hónap első hetében összeszedem az elmúlt harminc nap öt leglátogatottabb posztját, majd (opcionálisan) elnyammogok az eredményen. Ezeket a mini-számvetéseket (reményeim szerint) a monthly popular tag alatt lehet majd elérni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: monthly popular

WTF is roguelike?

2008.09.29. 12:30 lvl

Még jó, hogy a roguelike ilyen évtizedes múlttal, kialakult hagyományokkal, letisztult konvenciókkal megáldott műfaj. Mi sem természetesebb, hogy időről időre megpróbáljuk megragadni, aztán és/vagy felrúgni az egészet a gecibe.

Az 'időről időre' mostanság leginkább Slash definícióit, az RL blog (nemzetközi színtéren khm.. mérsékelt súllyal latba eső) Jeff Lait-interjúját, illetve a múlt hétvégén zajlott berlini IRDC diskurzusát jelentené. Ez utóbbi uszályában fröcsköl most az rgrdn a tüzes istennyila.

Szólj hozzá!

Címkék: link kisszínes international roguelike development conference 2008 theory of rl

RL hírek

2008.09.29. 11:00 lvl

Egy hír mind felett. (Vagy mind alatt. Ennyi termett, ne vitatkozzunk..)

 • Egy jótét lélek grabancon kapta az egyik legrégibb, a maga idejében borzasztóan népszerű Angband-variánst, a Zangbandot, és kalapált rajta egy jó alaposat. Az eredmény, a Z+angband már a 0.2.3 bétánál jár. A módosítások, fejlesztések listája már most is igen tekintélyes, itt csak egy-két zamatosabb elemet emelnék ki. Már a Zangband is bátran megtörte az 'egy a zászló, egy a dungeon' elvet: a városok számát felszorozta, és korrekt kis vadonnal töltötte ki a közöket; a Z+Angband a vadont is kitölti kisebb településekkel, ezzel-azzal. A régi quest-szisztémán is csavart egyet: most már nem merülnek ki a végletesen letisztult 'menj le az x szintre és nyírj ki y darab z-t' egyenletben, lesznek külön csak az egyes küldetésekért megnyitott területek és a végigjátszáshoz megúszhatatlan mission critical kalandok. Ha már küldetések, ezekre kasztokra lebontott, a világban szerteszórt céhekben lehet feliratkozni. És még egy jó hír a tárolókapacitással örökös szélmalomharcot vívó *band-játékosoknak: itt már ládákat, zsákokat, szütyőket is hurcibálhatunk magunkkal; mondani se kell, mennyivel több lootból lehet majd gazdálkodni. A hivatalos honlap erre (és mert kicsit még bétáskodik, az ismert bugokról sem árt tájékozódni).

Szólj hozzá!

Címkék: rl hírek angband var zangband z plus angband

".. a world you must revisit hundreds of times" -- Interjú Jeff Laittel

2008.09.24. 10:00 lvl

Szóljatok, fanfárok - itt az RL blog első exkluzív interjúja!

Jeff Lait volt olyan kedves, és a Temple of the Roguelike után velünk is megosztotta gondolatait.

3 komment

Címkék: interjú link 7drl challenge 2008 7drl playing competition 2008 international roguelike development conference 2008 jeff lait theory of rl

RL hírek

2008.09.22. 12:00 lvl

Kilóra ugyan nem sok.

Megjelenések:

 • Új verziót ért meg a Lords of Darkhall. A változások szinte mindent érintenek (pontos lista itt), letölteni szokás szerint a honlapról lehet.
 • Letölthető az eddig suttyomban fejlesztett MetaCollider (beta 3). A színpompás (és reménytkeltően buggyantnak tűnő) jövevénnyel itt lehet megismerkedni.
 • A GearHead 2 tizenhárom epizódos új kampányt kapott, címe 'Beanpole' (az új verziószám 0.510). A miértet maga Joseph Hewitt meséli el, a többi már csak letöltés kérdése.

Események:

 • A hétvégén Berlinben lezajlott az International Roguelike Development Conference 2008. A részvevők első spontán benyomásaiból itt lehet szemezgetni.
 • A Temple of the Roguelike stábja (persze hogy Slash) kapva kapott az alkalmon, és remek életútinterjút készített Jeff Laittel. Itt olvasható.

1 komment

Címkék: link event interview gh2 rl hírek gearhead lords of darkhall international roguelike development conference 2008 metacollider

A pusztítás nyers öröme: Berserk!

2008.09.19. 18:30 lvl

'Though wise men at their end know dark is right,
Because their words had forked no lightning they
Do not go gentle into that good night.

Good men, the last wave by, crying how bright
Their frail deeds might have danced in a green bay,
Rage, rage against the dying of the light.

Wild men who caught and sang the sun in flight,
And learn, too late, they grieved it on its way,
Do not go gentle into that good night.

Grave men, near death, who see with blinding sight
Blind eyes could blaze like meteors and be gay,
Rage, rage against the dying of the light.'

-- Dylan Thomas, Do Not Go Gentle Into That Good Night
(részlet)

 

Réges-rég tiszta sor volt, hogy ezzel az idézettel kell bevezetnem a Kentaro Miura mangájából készült Berserk!-et. Végtelenül pontosan adja vissza mindazt, amit Kornel Kisielewicz szokott precizitásával kiragadott és roguelike-formába öntött: a halál kapujában már csak maga a küzdelem számít.*

*Nem kell szólni, tudván tudom, hogy a Dylan Thomas-vers valójában nem egészen erről szól. Ezért ragadtam ki csak a közepét.

 

2 komment

Címkék: ismertető best of berserk! kentaro miura

Életjel extra

2008.09.17. 18:00 lvl

Jelentem, nem és nem halt meg a blog. Írom én, írogatom..

.. persze abban a szent pillanatban rámomlanak azok a bizonyos Külső Körülmények (from Outer Space). Naná.

Kárpótlásul (no meg a rettenet feszültséget oldandó) addig is egy kis roguelike-történelem.

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény webcomic kisszínes angband history of rl

RL hírek

2008.09.15. 08:45 lvl

Égszakadás ide, földindulás oda, csak nem nőtt az éjjel minden bokor alá roguelike. Talán majd ha elvonultak az esőfelhők.

 • Nemhivatalos tupírt kapott az Options Angband, az egyik (ha nem a) legpatinásabb Angband-variáns a First Age Angband áldozatkész karbantartójától. Az új verzió (1.1.0u) változtatásai leginkább az interface-t érintik (részletek itt). Windows, Windows CE, OS X és Nintendo DS alá lehet letölteni, innen.

.. és ennyi (plusz a bulvár, de odáig hadd ne menjünk le).

Szólj hozzá!

Címkék: rl hírek angband var faangband oangband

Talált link

2008.09.13. 16:45 lvl

Tudom, tudom, a linkposztok elszaporodása blogzárlattal szokott járni (főleg, amikor a hírek mellett más se jelenik meg). Majd igyekszem elkerülni.

Az aktuális eresztés: RL best of-listák (hangyányi elemzéssel) és egy pár klasszikus Crawl travelogue.

 

Szólj hozzá!

Címkék: link kisszínes best of nethack doomrl angband angband var dungeon crawl dungeon crawl stone soup travelogue adom history of rl

Mindent bele: Dungeon Crawl Stone Soup [folyt.]

2008.09.08. 14:30 lvl

.. ezer kartács és pusztulás. Most jön az, hogy bizonygatom, ez a poszt - a DCSS ismertető második (befejező, linkekkel, platformokkal, értékeléssel ékes) része - bizony félig már meg volt írva, mikoron szolgáltató & szolgáltató lenyelte, majd (ma reggelre kelvén) elemésztette a maradékot is.

Ám nem minden nyom nélkül: a permalink makacsul állítja, hogy ez itt bizony a harmadik rész. Érthetetlen..

Mentsük, ami menthető. Egyedül Harker (vampire assassin) gyermekévei mentek veszendőbe - sebaj, az a karakter él, virul (lvl 4), később akár még travelogue is lesz belőle. A tesztet egy másik kedves (bár mérsékelten életképes) kombinációmmal folytatom. (Akit a csetlés-botlás nem érdekel, összefoglalót és egyéb hasznos összetevőket a legalján talál, tessék pörgetni.)

 

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető best of dungeon crawl stone soup travelogue yasd ch ackerk

RL hírek

2008.09.08. 09:30 lvl

A múlt heti szüret után nem sok roguelike maradt lábon. A vakarékban kotorászok:

 • Tesztelő kedvű játékosokat keresnek a Neon RL-motorhoz (v0.2.2). Hatalmas térképeket kezel, a városokat és dungeonokat kézzel-lábbal generálja, megtekinteni itt lehet.
 • Most sem maradunk Java-alapú böngészős nélkül: itt a hatszögekből építkező (!) HexRogue (v0.001).
 • A mecha-alapú GearHead2 (v5.0.4) bugfixekkel, kibővített cselekménygenerátorral és színesebb NPC-kkel tér vissza.
 • A Privateer: ASCII Sector új lapot nyitott: itt lehet olvasgatni a küldetésekről, és hogy hogyan faragjunk hozzá újakat.
 • A magiszterek is tévedhetnek, de legalább eltakarítanak maguk után: bugfix release a múlt héten kipakolt MageGuildhoz (v0.7.2). Elérhető: a honlapon.
 • Kalandozások Kvantummechanikában: újra színes a Quarker (v0.002d), és már az állást is vissza lehet tölteni.

Sok az alja:

 • Mérföldkőhöz ért a NetHack-De, az eredeti szövegének már körülbelül hetvenöt százalékát sikerült áttenni ékes német nyelvre. Erre tessék.
 • Vaskos kézikönyvet dobtak piacra Legerdenmainhez. A címe Canticle of the Onslaught, cca. 300 oldal, csinosnak mondott, de ennél is rosszabb hír, hogy nem lehet letölteni - bizony pénzt kérnek érte ($20, ezért jár egy CD is az eredeti játékkal).

Ínyenc:

 • Kisebb vita keveredett a rec.games.roguelike.development listán. Az alapot egy '92-es játék (Capture the flag!) szolgáltatta, a rutinos tagok persze két lépésből elérkeztek az örök kérdéshez: 'wtf is roguelike (and wtf it is not)?'

EOF

Szólj hozzá!

Címkék: link gh2 neon rl hírek legerdemain gearhead nethack de mageguild privateer ascii sector quarker hexrogue

Breaking: Crawl csiga

2008.09.04. 13:30 lvl

Névtelen földönfutó páratlan alakzatra bukkant a felszín közeli litikus rétegekben. A szakma egy emberként zokog. Dr. Juhász Árpád értetlenül áll, majd nagy erőkkel nyilatkozik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kisszínes screenshot dungeon crawl stone soup

RL hírek

2008.09.02. 14:15 lvl

.. az úgy volt, hogy tegnap délelőtt a szolgáltató engem sem engedett be, délutánra meg a nyakamba szakadt a munka, és ez tart ma is. Roguelike-hírek, késve és suttyomban.

Eseményhorizont:

 • Csinnadratta és evoé: kitűzetett az első nemzetközi roguelike találkozó helyszíne és időpontja. Az esemény tervezési fázisban az RGRD Meeting 2008 néven futott (így is adtam hírt róla). Na ez kuka, most a (minden bizonnyal) jobban csengő First International Roguelike Development Conference: Berlin 2008 titulushoz kell hozzászoktatni az érző füleket. A helyszín adott, az idő szeptember 20-21.; feliratkozni itt lehet, a színes-szagos felhívásnak a Temple of the Roguelike adott helyet.
 • Mazochista vadállatok meghirdették a <1KBRL Challenge-et. Nem nehéz kitalálni, mi a kritérium: működő roguelike, egy szem kilobyte alatt. Egy bolond akár tizennégyet is csinál: itt vannak a befutók.
 • Kicsit későn, de azért közhírré tétetik: a crawl.akrasiac.org rendezésében lepörgött az augusztusi, klánoknak és magányos hősöknek is meghirdetett on-line Crawl Tournament. Győztesek a dicsőségtáblán.

Jöjjenek a fontosabb megjelenések:

 • A First Age Angband legutóbbi fixéhez kijött közben egy újabb fix. A mostmárgarantáltandeténylegnemlefagyósésvagykaraktermegölős v0.3.5a itt érhető el.
 • Megjelent, letölthető az Ironband első stabil (egyben jó darabig véglegesnek szánt) verziója. Ami tudható: eleve ironman-módban fut (az elhagyott szintekre nem lehet visszatérni); a karakterek flexibilisek, kaszt mint olyan nincs; rengeteg varázslatot lehet elsütögetni, méghozzá olcsón, de az SP csak lépcsőjáráskor regenerálódik. Mit mondjak.. tuff..
 • Bővült egy izmosat a logikai-agyalós MageGuild (v0.7 beta 7), itt lehet ismerkedni a változásokkal (letöltés natürlich ugyanott).
 • A LambdaRogue fejlesztése mérföldkőhöz ért: a bűvös v1.0.0, sőt azon nyomban túl is lépte (bugfix, bugfix..); aktuális verzió itt.
 • Ugrott a Zaiband is (v3.0.9 alpha). Kedvcsinálónak két idézet: 'Stores should have fewer boring armors and weapons now, assuming that they can get interesting ones in.'; 'The Black Market will no longer taunt you with unaffordable Rings of Speed at CL 1. In fact, no store should taunt you with truly unaffordable items [..].' - egyszóval (igen játékosbarát módon) igyekszik megspórolni a mindennapos kis frusztrációkat, hurrá. Erre tessék.
 • Némi fix, némi fícsör, és itt is az új Cryptrover (v1.1). Sok minden (elvileg) nem változott: továbbra is lélegzetvisszafojtva kell rohanni a fényre.
 • Hasonló jó hírek érkeztek a Slaves to Armok: Dwarf Fortress tájáról is.
 • Burjánzik a böngészős roguelike-piac is, itt a régivágású, egyelőre fakocka-egyszerű FlexRogue.
 • Végül egy utolsó jó hír: v0.4-et ért a Privateer: ASCII Sector. Persze hogy letölthető.

Egy kisszínes:

 • Áldott kezek összerántották az Internet Roguelike Database nevezetű csodát. A cucc össze-vissza paraméterezhető, a Temple of the Roguelike hostolja, és a RogueBasinen keres. Aki itt nem talál magának kedvére valót, az bizony feltehetőleg el vagyon tévedve erősen, 's nem sok kell már néki, hogy az' fényes Naput akarja lerángatni az' égbül..

Végül házunktája:

 • Én idióta elfelejtettem publikussá tenni a Labyrinth of Reptoran ismertetőt. Ide kell visszakotorni érte.
 • Kaptam továbbá a fejemre, hogy a DC Stone Soup ismertetőben nincs egy nyamvadt link se. Persze, mert ember tervez, méghozzá úgy, hogy ripsz-ropsz kihozza a második részt, na és majd ott.. Ember nem tervez. Ember nyel, és iderakja szépen a linket.

Post scriptum: És ez még mindig csak válogatás.. (ha előre tudom, milyen jót tesz a RL-világnak, ha 'egy kis szabadságot veszek ki'.. hmm).

Szólj hozzá!

Címkék: event kisszínes rl hírek faangband mageguild privateer ascii sector lambdarogue cryptrover dwarf fortress ii ironband internet roguelike database international roguelike development conference 2008 1kbrl challenge crawl tournament zaiband

Bárhol, bármikor: The Tombs of Asciiroth

2008.08.29. 11:45 lvl

Gondoltam fenét, aztán megtaláltam: a Tombs of Asciiroth full extrás, 100% -ig böngésző-alapú, mászkálós kalandjátékba oltott roguelike. Csak Java kell neki (gyakorlatilag mindenhol megvan), no meg a (fakultatív médiumon tárolható) elérési cím.

Jó, nem ez a legelső fecske (egyszer már írtam is az Ants and Dogs-párosról). Viszont szép is, gyors is, színes is, sőt az állást is el tudja menteni.

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető two thumbs up! the tombs of asciiroth

Mindent bele: Dungeon Crawl Stone Soup

2008.08.28. 16:30 lvl

Annak idején fék, gát és ész nélkül áradoztam a Dungeon Crawlról. Hogy az milyen szép, milyen tökéletes, ne és milyen gennyesen nehéz. Hogy ahhoz egy vesszőt hozzátenni, abból elvenni nem lehet..

Mások bezzeg szemlátomást nem ácsorogtak előtte ilyen bárgyú, szájtáti módon. Legalábbis találtak rajta továbbfejlesztenivalót. Így született meg a Stone Soup, amelyet égen-földön hivatalos örökösnek tekintenek. No lássuk..

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető best of dungeon crawl stone soup travelogue ch grindelwald