HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2009.07.27. 13:15 lvl

Az elmúlt egy hónap fontosabb megjelenéseiből:

  • Először is, új verzió (3.1.1) jelent meg a klasszikus Angbandból. Rengeteg kisebb-nagyobb javítást és fejlesztést tartalmaz, letölteni szokás szerint innen lehet.
  • Elindulóban a G.O.R.E, a roguelike MMORPG környezet. A fejlesztők célja mi más lenne, mint hogy összegyűjtsék az eddig MMORPG-k összes erényét, hibáikat viszont elkerüljék, mindezt ingyen és nyílt forráskód alatt. További információk a hivatalos honlapon.
  • Megjelent a patinás 3059 folytatása, a 3069. A (természetesen a Nagy Obligát Összeomlás utáni) jövőben játszódó sci-fi roguelike-ban az elpusztult Föld relikviáit kell összegyűjteni. További részletek, képek és letöltés itt.
  • Halványan még emlékszem a régi Kharne-ra. Befejezetlen grafikus roguelike volt, varázslatok nélkül, idegesítő műreneszánsz pötyögéssel a háttérben. Egy-két év tetszhalál után most készül az új változat, tisztességes ASCII grafikával, jó nagy játéktérrel. A varázslatrendszer egyelőre még ebből is hiányzik, de szent ígéret már van rá. Megnézni, letölteni a devblogon lehet.

Továbbá:

  • Megérkezett az idei International Roguelike Development Conference beharangozója. A pontos dátumra és helyszínre még várni kell, egyelőre csak a kiírást lehet olvasgatni.

11 komment

Címkék: gore rl hírek angband kharne 3059 3069 international roguelike development conference 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr581270881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szukumvit 2010.01.02. 13:43:21

Most már tényleg vége a blognak?

lvl · http://roguelike.blog.hu 2010.01.02. 14:17:37

miért, lenne rá igény? :D

most komolyan. van pár félkész poszt, volt egy félkész design - csak amikor épp csinálom, sose érzem/éreztem, hogy egyáltalán kell valakinek. aztán amikor feedbackben bővelkedőbb mezőkre sodor az élet, x hét múlva mindig felbukkan egy komment, hogy vége-e...

a blog folytatható, újraéleszthető, de a szokott vákuumban nincs túl sok motivációm vacakolni vele

Szukumvit 2010.01.03. 00:09:14

Szerintem ha nem erzel kulonosebb belso motivaciot, akkor tenyleg ne szenvedj vele. Esetleg angolul, ugy azert valoszinuleg nagyobb a scene. Mostanaban a chaosforge-on lattam, hogy elkezdtek komolyabban foglalkozni vele, hogy megszervezzek a kozosseget (rendszeres devblog, havi hirlevel-szeru), allitolag ezernel tobb regisztralt tagjuk van. Persze ott a sajat jatekok bevonzak a kozonseget gondolom.

lvl · http://roguelike.blog.hu 2010.01.03. 11:26:15

szvsz jól látod a helyzetet

a belső motiváció jó ideig megvolt, aztán más mezőkre költözött

viszont a nemzetközi scene-en furcsa, de a legutóbbi időkig sem volt ilyen, átfogó és magazinszerű blog. a facebook-csoportokon is leginkább tétlen vakarózás folyik. a usenettől megörökölt 'belső/szakmai' google-csoportokon nagy az élet, persze az eléggé más világ

szóval igazad lehet, egy hasonló profilú angol nyelvű bloggal még lehetne nagyot dobni

ezt a blogot meg azért fent hagytam - egyrészt van benne talán egy-két poszt, amely segíthet, ha valaki esetleg nemrég kezdett a roguelike-ok felé orientálódni; másrészt meg még bármikor feltámasztható :)

lvl · http://roguelike.blog.hu 2010.01.05. 08:28:55

kedves báróm,
csesszemeg, rossz linket nyomtam és kimoderáltalak :/

egyébként deal - ha újraindul, tudni fogsz róla
cserébe ha tudsz valakit, aki beszállna, kérlek értesíts. nagyban megdobná az újrakezdés esélyeit

lvl · http://roguelike.blog.hu 2010.01.05. 08:30:29

igen, és a saját RL: de, egy ideje már tervezünk egyet (pontosabban kettőt). tervezünk, mondom. és már egy ideje... (igen, ez azt jelenti)

Szukumvit 2010.01.05. 10:33:33

Asszem ertem. Ha kimozdul a holtpontrol a dolog es esetleg kritikus programozohiany lep fel, akkor szolj. Szivesen csinalnek ilyesmit.

Lakjow 2010.04.12. 21:02:31

szerintem folytasd.. de azértm ég ezt reklámoznám ez is egy WoWos blog azonban nem csak rogue, de nagyban!

kelpo.blog.hu/

Öde 2015.07.22. 05:23:19

Hali!

Évek óta vissza-visszatérek hátha feltámadt már a blog! De sajnos még mindig nem! Én nagyon várom a folytatást, ki tudja hány ember van így mint én :D

Öde 2016.09.20. 14:42:22

Naponta 1 órát frissítgetem az oldalt hátha jön már az új poszt. De még egyelőre semmi :( Fel kéne támasztani a magyar RL scenet egy kicsit.

tuanoi 2016.09.29. 13:36:35

sziasztok,

anno en csinaltam ezt a blogot, es maig megkapok, elolvasok minden kommentet (piszok jol is esnek)

essunk tul a nehezen: (ez, igy, ebben a formaban, ezen a helyen) nem hiszem h folytatodni fog. nem fog

ennek egyik, tok objektiv oka, h keptelen vagyok mar belepni :(
a tobbi meg a szokasos: nem erek ra annyira, nem jatszom annyi RL-t, nincs sok motivaciom egy szal magam baszakodni bloggal, blah

ettol fuggetlenul, en is erzem, h 'fel kene [lehetne] tamasztani' a dolgot ilyen-olyan formaban, legyen valami jovoje, utoelete (blog, portal, jatekfejlesztes, mittudomen). nagyon szivesen tamogatnam, be is tarsulnek

ugyhogy aki erzi magaban az erot barmire, az probaljon meg erre a kommentelos accountomra rapittyenni, es meglatjuk, lesz-e belolunk valami

ezt a blogot pedig engedjuk el. o egy boldogabb vilagban nemfrissul, sohamar
süti beállítások módosítása