HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

Tízpercesek kánikula idejére

2008.06.24. 15:45 lvl

Pfff, dögmeleg.. Hova lehetne bújni ilyenkor? Mondjuk egy árnyas erdő? Vagy az otthonos kripta hűse?

7DRL-sorozatunkban ma két szösszenetet mutatok be. Mindkettő idei termés, a 7DRL Challenge nyomdokvizén, de versenyen kívül jelent meg. (Ebbe a kennelbe tartozik a már posztolt Fridge is.) Az agyvízforraló körülményekre vetett tekintettel úgy válogattam össze őket, hogy minimális koncentráció mellett maximális elhülyümélyülést biztosítsanak.

 

Crown of the Forest

Nagy az élet az erdőben. Valami szabadnapos királyfi felejthette ott a koronáját piknik közben; azóta A, B és C (a továbbiakban: 'a szörnyek') egymást taposva próbálják rátenni redvás mancsukat. Ebben a húsdarálóba száll be @ Martin Ross (aka Numeron) zseniális kis játékában.

Egyébként jó esélyekkel indulhatna vele a Legapróbb Alapterületű Roguelike világversenyen is - nem csalás, nem ámítás, tényleg ekkorka az egész. Igaz, két ilyen képernyő van. Az egyik maga az Erdő (képünkön), ahol ész nélkül randalírozik a három szörny. A másik a Város, ahol felszerelés és mágiaműhely várja az óvatos kalandorokat (a kevésbé óvatosak pedig az őket fáradhatatlanul feltámasztó egyházfival köthetnek tartós barátságot).

A cél: minél hosszabb ideig birtokolni a koronát, amely eleinte csak elhever az erdőben, később viszont már a hullamerev végtagokból kell kicsavarni. A birtoklásért körönként jár a pont, a végén értelemszerűen az nyer, aki a legtöbbet harácsolta össze.

A szörnyek mellett szól, hogy árkon-bokron át csörtethetnek (míg @ kénytelen kerülgetni a vegetációt), és hogy a korona bitorlásáért körönként két pontot kapnak. Velük szemben @ viszont (ha nincs nála a korona) bármikor visszavonulhat a városba, ahol az avarból szedegetett forgótőkéjéből vehet kétféle potiont, sőt hasznos és ötletes kis varázslatokat is tanulhat.

Ennyi az ötlet, a kivitelezést sem érheti panasz. A szűk játéktér és a céltudatos ellenfelek miatt a CotF gyors és könyörtelen - nem mellékesen baromi nehéz.

Értékelés: Two thumbs up!
Platform: Windows

A Crown of the Forest hivatalos honlapja.

 

CryptRover

Szezonja van a szalonképtelen öltözékben, látens halálvágytól űzve a földgolyót körbebumlizó régészprofesszoroknak, hát lovagoljuk is meg a témát..

A CryptRover kegyetlenül egyszerű felállásból indít: @ (aki most vagy régészprofesszor, vagy sírrabló, vagy pechbajnok, de nem kizárt, hogy mindhárom kellemetlen elegye) egy undok katakomba mélyén kezd, amely annyira kihalt, hogy még holttestek sincsenek. Még jó, hogy tudjuk, alig tizenkét szintet kell mászni a felszínig.

screenshot-részlet itt balra mindent el is mond:

A három fő statisztika a HP, a levegőkészlet és az elemlámpa aksijának állapota. Felfelé haladtunkban ezekre kell fokozottan vigyázni, mert mindegyik jó szokása, hogy csökken: a levegő és a töltés csak úgy, az életerő meg a kriptában monopoljogon randalírozó, roppant barátságtalan pókfélék piszkálódása miatt. Ha az első kettő fogy el, game over; ha a harmadik, akkor csak sötét lesz (= t-1 to game over).

A véget az összesen három tárgytípus segedelmével lehet elodázni, és azért a pókok leverése sem valami nagy ügy, úgyhogy nem reménytelen a kaland. (Azért nem kizárt a káromkodás.)

Értékelés: One thumb up
Platformok: Windows

A CryptRover hivatalos honlapja.
CR a
RogueBasinon.

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető 7drl one thumb up two thumbs up! cryptrover crown of the forest

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr97537232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása