HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek pt. 2

2008.04.28. 21:00 lvl

Akkor itt a folytatás:

  • Komolyabb frissítésen esett át a vaskorszak zord Észak-Európájában játszódó (elsősorban az akkori finn kultúra alapján megkonstruált) UnReal World. Egyik fő különlegessége, hogy inkább a szabad ég alatt játszódó, realisztikus game of survival, a megszokott dungeon trippin' téma erősen háttérbe szorul. Így a karaktereket sem a Hent- és Mészárszékügyi Szakközép frissen végzett stréberei közül választhatjuk, de többek közt a halász-, remete-, kucséber- vagy prémvadászélettel is meg lehet próbálkozni. A másik meg az, hogy ebből nincsen ingyenebéd: az UnReal World sajnos bizony shareware. A Roguebasin írt róla egy velős szócikket, a hivatalos honlapja ez, itt lehet a fizetési konstrukciókkal is barátkozni.
  • Frissített a First Age Angband is (v0.3.4). Ahogy a név is mutatja, a *bandot az eredeti Angband fiktív világát megelőző Elsőkorba helyezték (ami durván A szilmarilok első három könyvének bedarálását jelenti). Hogy ez veretes roguelike-ra lefordítva mit jelent, a honlapon lehet elolvasni.
  • A 'szöveges kalandjáték/roguelike/halubrog' Legerdemain is új verzióval (v0.9.6) várja felfedezőit. És ez állítólag komoly: itt-ott kibővítették, itt-ott átírták, úgyhogy a törzsvendégeknek is lesz mit nézniünk. Letölteni itt lehet; Java-motor fut alatta, úgyhogy a kompatibilitással sem lehet nagyobb probléma.
  • Alig több mint egy hete jött ki a Transcendence v0.99. Azt mondjuk így ránézésre aligha tudom eldönteni, mennyire RL - a honlap alapján sok mindenben hasonlíthat inkább a legendás, de azért határozottan más műfajú Elite-re; na de annyi biztos, hogy az közel sem így nézett ki. A hivatalos honlap itt, és mellé egy review (szerintük is Elite), meg egy kis fórumos fejvakarás a kérdésben. (Azért ártani biztos nem árt.)
  • A különös sci-fi érában játszódó LambaRogue 0.2verziójához kijött a sorban hetedik béta is - kis szépséghibával: a forráskód mellé futtathatót csak Linuxhoz hegesztettek (itt lehet mindent letölteni.) Windowsra bezzeg a v0.21-ig várni kell. (Addig ittRoguebasin szócikke.)

És még valami:

  • Slash összedobott a Temple of the Roguelike-nak egy posztot a roguelike ('mint olyan') ismérveiről. Olvasható, vitatható - itt.

Szólj hozzá!

Címkék: cikk rl hírek legerdemain faangband unreal world transcendence lambdarogue

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr93446031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása