HTML

LEVEL UP! > rogue-like blog

> "You enter a maze of down staircases." Rogue-like hírek, ismertetők, travelogue-ok, ilyesmik

Címkék

Linkblog

RL hírek

2008.03.25. 13:39 lvl

Széleset csúsztam, mint Bence a jégen. Mindegy, ráfogom a nyuszira, ez a hét meg úgyis most kezdődik. Lássuk, mi minden történt.

  • (Már rég) véget ért a rekordmennyiségű indulót felvonultatott 2008 7DRL Challenge. A mérleg: tíz szabályos befutó, hatan contesten kívül alakítottak. Mivel a felelőtlen ígérgetésnek úgyis (mindig) szezonja van, a pályaműveknek - én, Első LevelUp - ezennel külön posztot irányzok elő. Kóstolgatni addig itt meg itt lehet.
  • Még március elején frissült a legendás NetHack német nyelvű változata, a germános invencióval elkeresztelt NetHack-DE v3.4.2.-20080309a. (Mint látszik, alpháról van szó.) Jó, nem hiszem, hogy a hír errefelé tömegeket fog megmozgatni (engem például biztos nem), de akiben sok Nibelung-vér buzog, s számára Zweihänder nélkül bizony mit sem ér az élet, itt keresgéljen.
  • Ha már kánon és legendák, a Matuzsálemhez méltó pereputtyal büszkélkedhető pátriárka, az Angband sem halott. Sőt, egészségesebb, mint valaha - a friss bugfix-verzió a hivatalos honlapon várja áhítatos hódolóit; Morgoth kacatjához szokás szerint erre tessék. (A fix a játékmenetet természetesen nem érinti. A választék a megszokott: MAC, Win, RISC, és persze az univerzális forráskód.)
  • A (7DRL létére, sőt: dacára) messziről is csinos GUI-val megáldott Mines of Elderlore épp tegnap érte el (állítólag) a felnőttkort (v1.0.4b). A játék versenyen kívül, l'art pour l'art felindulásból készült, ezért a hosszú tesztelési/hegesztési időszak. Ez, no meg a Roguebasinra feltolt, példaszerűen részletes információk sok-sok jót sejtetnek (mi tagadás, a frenzy első hírére összefutott a számban a nyál). Hivatalos honlapja minden jel szerint ez lesz.
  • Angband volt már? Sebaj. Itt a milliónyi utód egyikének, a buggyantmód elnevezett Unnamed Angbandnak a legfrissebb változata (v0.6.2 beta R2). A név annyiban jogos, hogy minek kacifántolni, ha egyszerűen csak fogták a Tolkientól összelopott hóbelevancot, és első körben mindenre (szörnyre, kincsre, kasztra, tápra) rádupláztak, a másodikban meg hozzáfejlesztettek a környezethez sok-sok élvezeti értéket (elvégre milyen jó is ketrecben raboskodni, erdőt irtani, falat vérrel csinosítani). A hír értékéből kicsit levon, hogy ez most 'a következő nagy release-t megelőző legeslegesdelegutolsó build', azt meg már csak kivárja az ember a fenekén.. Ha nem, akkor erre az agarakkal.
  • A RL ősöreg műfaj, a szép időkre esküvő nagyapáink még Unixon tologatták vala; azóta oprendszerek jöttek-mentek, de mindig is megmaradt azok úri fényűzésének, akik nem átallnak kicsomagolni egy .zipet vagy .rart. Nos, ennek az elit íznek is lőttek (vagy ahogy J. K. mondaná úgy ötoldalanként: "Pusztul a világ"): a Pampers-generáció már kattintásra is installálhatja az (egyébként remekmívű) DoomRL-t. Hát most őszintén, kinek kellett ez a DoomRL Windows Installer!?
  • Húsvét ide, húsvét oda, csak-csak tegnap jött ki az első blikkre leginkább öcsinek/huginak ajánlós, tetőtől talpig grafizált Deep frissítése (v2.21e). A Roguebasin kedvcsinálója itt, a hivatalos honlap amott - én még mindig ezen a wininstallon kesergek, úgyhogy legyen is ennyi a heti körkép..

Szólj hozzá!

Címkék: deep 7drl challenge 2008 7drl rl hírek doomrl angband angband var uangband mines of elderlore nethack de

A bejegyzés trackback címe:

https://roguelike.blog.hu/api/trackback/id/tr42395914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása